BOCA ROCCCA

BOCA ROCCCA
  • Wirschaffendas! zei op do 27 juni 19:52 Quote

    Ein zwei Polizei
    Drei Vier Brigadier
    Funf Sechs Salte Keks
    Sieben Acht Gutenacht!

    Acht ploegen likken hun wonden en hebben het strijdtoneel verlaten:

    Serven en Kroaten zijn hierdoor weer verenigd en mogen samen de vlieger op. Net als Hongarije, Schotland, Albanië, Polen, Oekraine en Tsjechië. Velen om te herbronnen en te bouwen aan een nieuwe ploeg.
    Die van ons hebben zijn door het oog van de naald gekropen en hebben gekozen voor de moeilijke maar wel meest aantrekkelijke weg. De kwartfinales aan de de ene tabelhelft zien er uit als echte finales, de 'rest' zit aan de andere kant.
    Te beginnen met Frankrijk te verslaan maandag. Koud kunstje. Héérlijk parcours wordt het!
    Fluppe & Co zitten zich nu al te verkneukelen. ;)

    En als het niet lukt zit er een finale Spanje - Italië aan te komen! Dat blauw truitje op de Spaanse Trappen mag nog even blijven liggen...

    Wie sleept deze keer de Voetbalpoule-trofee in de wacht?
    Toch weer niet onze basketter hé, want hij blinkt daar alweer bovenaan...
    Tante Tijs zal hem dit keer niet veel in de weg leggen, het is aan ondergetekende nonkel Engelbert om hem een halt toe te roepen!
    Of heeft Peter nog wat munitie in zijn Luger P08? Als hij het haalt, kunnen we hem enkel gelukwensen via een gele briefkaart, want social media is hem vreemd blijkbaar...
    En ook El Bandido heeft zijn zetel verlaten en steekt plots de kop op!
    Of plaatsen de Boskalveren weer een coup zoals vorig jaar?
    Zelfs Mystery woman kan nog verraderlijk uit de hoek komen met haar keuze voor Italië, maar het wordt een hopeloze sprint vrees ik.
    En Dirky? Tja, Dirky.... Hoop doet leven...

    O ja, helemaal onderaan, dé man voor al uw fijn schrijnwerk en kleine verbouwingen, maar voor de rest kent hij er geen bal van, onze buurman Andy! (factuur volgt)

    Zo meteen begint Rammstein er hier aan.
    Von Smallhausen recht het hoofd en brult:
    "Mein Herz in Flammen
    will dich lieben und verdammen
    dein Atem kalt
    so jung und doch so alt!"

    PS: vergeet jullie voorspellingen niet in te vullen...
  • Wirschaffendas! zei op zo 23 juni 9:31 Quote

    "EuréTKa! De laatsten zullen de eersten zijn!" moet Peter gedacht hebben toen hij zich hier net voor sluitingstijd kwam aanmelden.
    Komt overgewaaid uit het Meetjesland. Wellicht IT'er. Gebruikt namelijk veel eentjes maar vooral nulletjes. Het heeft hem de tweede periodetitel opgeleverd. Proficiat!

    Die periodetitels werden de voorgaande edities bijna steevast toegekend aan Tijs. Of moeten we nu Tessa zeggen? 't Zijn gekke tijden geworden... Ook al een jaartje ouder ondertussen maar toch nog jonger dan Pepe en Ronaldo die wel nog steeds de lijnen blijven uitzetten. Maar zie Tijs daar nu hangen, tussen El Bandido en Mie Zerie. Het leven kan wreed zijn...

    Gelukkig wisten Kevin & co gisteren wel hun vel te redden. En laten ze af en toe eens een steekje vallen, geen nood: wij hebben de beste keeper ter wereld!

    Nog vier speeldagen om de eerste ronde af te sluiten. Vanaf vanavond worden dan ook de eerste Extra Punten toegekend en zal Boca Roccca beginnen te daveren op zijn grondvesten! Posities zullen dag na dag door elkaar worden geschud. Er zal gejuich zijn op de ene tribune en geween en tandengeknars op de andere!

    Kan Dirky zijn onverhoopte top5 plaats eindelijk eens verzilveren?
    Worden de Boskalveren onrustig door de geur van Bratwurst und Bier?
    Raakt Edwar nog verlost van zijn kaasallergie?
    Weten de bikkelende parels de rest van het deelnemersveld te verblinden?
    Begint Josse te beseffen dat hij eigenlijk rechtsvoetig is?
    Weet Rik op zijn flanellen benen zijn tegenstanders alsnog te dribbelen?
    Of pleegt El Bandido zijn lang geplande hold-up?

    U leest het vanaf morgen allemaal in HUMOr!

    Smeert jullie kuiten in! Zet jullie beste beentje voor en etaleer een bruisend enthousiasme zoals onze eigen koning Filip gisteren voordeed!
    Let wel op dat jullie zichzelf niet buitenspel zetten. Er is echt niet veel voor nodig...

    viel Glück!


  • Wirschaffendas! zei op di 18 juni 20:29 Quote

    Turkije – Georgië… zonder deze poule zou er wellicht geen mens naartoe kijken, of misschien met een half oog, maar wat een spanning, sensatie en beleving! En tandengeknars op het einde! Maar dat zal nog wel eens gebeuren, geloof me.

    Nog één match en de eerste ronde zit erop. Wat hebben we gezien?
    Geen konijn op de plein iig. Wel een stevige Slovaakse kater en wat rustig grazende boskalveren rond de middenstip. Geen echte uitschieters dus. De Mannschaft voelt zich duidelijk thuis - hun openingsmatch was een Schot in de roos – en ook de Spaanse Fuhrer (furie) ging niet onopgemerkt voorbij.
    Bij Boca Roccca toont nieuwkomer Rik dat je zelfs op flanellen benen een mooi resultaat kunt halen en Flup heeft duidelijk Dixmuda-boter aan zijn hoofd…
    Voor de rest voorlopig veel parels voor de zwijnen, linksachters die hun naam wel heel letterlijk nemen en een Lukakyu die in de put zit…

    Op naar de volgende ronde dus vanaf morgen! Bevestigen voor de ene, steken oprapen voor de andere.
    Nu enkel nog een zonnetje om toch een beetje zomergevoel te creëren…


  • Wirschaffendas! zei op do 13 juni 19:56 Quote

    Mensen! Mensen!
    Het is bijna weer zover!
    De loden hitte en de mediageile sjeiks zijn reeds lang vergeten en we richten onze voetbalneus richting Papi & Mausi waar Flammkuchen en Sauerkraut ons te wachten staan! Het wordt weer schmikkelen, fingers aflicken en Punkte tellen!
    Of in één woord: het wordt ‘WUNDERBAR’!

    Zo, tot zover mijn persoonlijke poging om het geweldig enthousiasme voor dit EK wat aan te zwengelen maar morgen is het echt wel zover!

    Want de balt rolt verder, de wereld draait door, oude gloriën zwaaien uit, nieuwe namen dringen zich op. Nieuwe technologieën ook ! Want we zijn tegenwoordig met zijn allen veel slimmer geworden door het “Allen Intelligent” – programma dat al je weetjes en voorspellingen netjes voorkauwt via Chat GPT (Gemakkelijk Praatjes Toveren).

    Dit tekstje is nog gewoon ontsproten aan mijn eigen beperkt beslagen breinweefsel, maar ik verwacht toch minstens wat prozaïsche aanvulling vanuit het idyllische Meetjesland, waar de boskalveren alweer staan te briesen om de rest van het plebs hier te vertrappelen en waar Arvid het nieuwe taaltje reeds perfect weet toe te passen in zijn educatieve opleidingen.

    Een ander gevolg van de evolutie der tijden: Tijs heeft zich deze keer niet eenzijdig uitgeroepen tot Europees Kampioen wegens een non-binaire ontdekking waarmee hij nu worstelt…

    We verwelkomen ook een paar nieuwelingen in deze editie: klein grut met grote ambities, middelgroot grut met een grote mond, een tweetal Oostendse Oost-Vlamingen en een paar lokale ongeregeldheden…

    Zet jullie beste voetje voor! Steek elkaar de loef af! Wees ongenadig met jullie tackles en dat de slimste mag winnen!

    Scheissen maar!
    Euh… ‘schiessen’ bedoel ik…



Aantal deelnemers
310.288
Taal

Poll

Spanje - Duitsland, wat gaat 't worden?

Tekst volgt nog maar is 't best spelende land tegen het thuisland..

  • Spanje wint binnen reguliere speeltijd 46%
  • Duitsland wint binnen reguliere speeltijd 22%
  • Spanje wint na de verlengingen 11%
  • Duitsland wint na de verlengingen 9%
  • Spanje wint na strafschoppen 7%
  • Duitsland wint na strafschoppen 6%

Er is 627 keer gestemd.

Link partners