Voetbalpoules.nl
De leukste WK Pool van Nederland!

Inloggen

Henewie? wint Afrika Cup 2019

22 juli 2019 - Voor het eerst deden er 24 landen mee aan de Afrika Cup. Oorspronkelijk zou de Afrika Cup georganiseerd worden door Kameroen, maar door veiligheidsproblemen is de organisatie afgelopen november toegewezen aan Egypte. De Africa Cup werd dit jaar voor het eerst in de zomer gehouden en dat was ook te merken aan de temperaturen die geregeld boven de 40 graden kwamen. De 7-voudig kampioen Egypte was als thuisland eigenlijk ook de grote favoriet, echter werden zij zeer verrassend al in de tweede ronde uitgeschakeld door het Zuid-Afrika van Spartaan Lars Veldwijk.

De grootste verrassing van het toernooi waren Benin en debutant Madagaskar die beide de kwartfinale behaalden. De finale was niet een hele grote verrassing tussen mede-favorieten Senegal en Algerije. Senegal en Algerije zaten ook bij elkaar in de poule, deze wedstrijd werd door Algerije met 1-0 gewonnen. Algerije werd na 1990 voor de 2e keer kampioen door hoe toevallig ook de wedstrijd na een doelpunt in 2e minuut al op slot te gooien. Zodoende wonnen ze net als in de poule de eindstrijd met 1-0. Senegal verloor daardoor ook hun 2e finale en staat daardoor nog steeds met lege handen als het om titels gaat. Nigeria pakte voor de 8e keer(!) brons door Tunesië te verslaan in de troost finale.

In onze poule wipte Henewie? door de finale van plaats 6 naar 1. Hij pakte met de finale en kleine finale 32 punten en had in de extra voorspellingen de nummer 1, 2 en 3 helemaal goed. Door deze eindsprint heeft hij uiteindelijk zelfs vrij ruim gewonnen.

De top 5:

1. Henewie? met 563 punten.
2. VV Haaften 1 met 540 punten.
3. Real Maroc met 537 punten.
4. Les Fennecs met 535 punten.
5. King of the gas station met 530 punten.

De Afrika Cup werd ook gevolgd door de podcast Neutrale Kijkers. Ondanks dat we af en toe op de hak genomen werden, waren deze podcasts zeer vermakelijk en boeiend. Ze waren ook verre weg de grootste poule die bij ons meedeed. Ja Peter en Yordi, in de poule stand hebben jullie zeer ruim gewonnen!

Poule stand:

1. Neutrale Kijkers met 2.697 punten.
2. EK Kwalificatie 2020 met 2.413 punten.
3. De echte voetbalkenners met 2.412 punten.

Iedereen bedankt voor het meedoen en wij hopen jullie en de podcast Neutrale Kijkers in 2021 bij de volgende Africa cup in Kameroen (jaja ze gaan het weer proberen) weer te zien.
 
Gda3 – moderator Africa cup
Aantal deelnemers
221.872

Poll

Nederland gaat nu pas echt los..

Het is al zo vaak andersom gegaan dat de poulefase 'goed' ging met vaak aanvallend mooi voetbal maar daarna ging 't toch steeds minder en zelfs helemaal 'fout' of werden we uitgeschakeld door de beruchte strafschoppen. Nu kan 't alleen maar beter gaan toch?

PS: Wat opviel bij de laatste poll uitslag, Frankrijk en Spanje krijgen steeds meer stemmen maar wat mij betreft 't meest opviel, vice-wereldkampioen Kroatië van 't vorige WK, weer 0% van alle stemmen..

  • Wat een onzin, dit is Nederland onwaardig en ook met dit soort voetbal gaan ze 'gewoon' eruit 41%
  • Klopt, het vertrouwen wordt alleen maar groter en ze gaan daardoor ook steeds beter spelen 22%
  • Zeker weten, vanaf nu gaat 't 1-5-3-2 systeem juist pas werken inclusief al Louis z'n theorieën 17%
  • Wat is losgaan? Of 't nu beter wordt boeit niet, Louis van Gaal heeft nu eenmaal een 'gouden pik' 14%
  • Ja/nee maar ze winnen nu WEL elke penaltyserie en 'we' worden zo ongeslagen wereldkampioen! 6%

Er is 250 keer gestemd.

Link partners