Voetbalpoules.nl
De leukste WK Pool van Nederland!

Inloggen

AchtentachtigRevisited wint Azië Cup 2019

2 februari 2019 -
De Azië Cup werd voor het eerst gespeeld met 24 landen waardoor er de nodige debutanten waren. Deze Azië Cup heeft tevens ook bewezen dat Qatar geen modderfiguur hoeft te slaan op het komende WK in eigen land. Met de nodige geneutraliseerde spelers hebben ze bewezen op dit moment de beste van Azië te zijn. Voor de finale hadden de VAE nog protest aangetekend tegen de speelgerechtigdheid van Bassam Al Rawi (geboren in Irak) en de topscoorder Almoez Ali (geboren in Soedan). Volgens de VAE voldoen ze met hun neutralisatie niet aan de eisen om op dit toernooi te mogen uitkomen voor Qatar. In de halve finale wierpen "supporter" schoenen naar juichende spelers van Qatar, iets wat in de islamitische wereld als een hele erge belediging wordt gezien. Het protest is door de bond verworpen. Ali scoorde uiteindelijk maar liefst 9 doelpunten in 7 wedstrijden.

Qatar heeft in de finale Japan van zijn 5e titel afgehouden en uiteraard is dit voor Qatar zijn 1e titel. Het bijzondere aan deze titel is dat buiten alle doelpunten die ze gemaakt hebben ook pas in de 69st minuut van de finale hun eerste tegendoelpunt hebben gekregen.

De topscoorder is door niemand juist voorspeld. Wat bijzonder is dat er toch 4 Voetbalpoulers Qatar als eindwinnaar hebben voorspeld, terwijl er genoeg favorieten waren. Eigenlijk hoorde Qatar niet echt bij de favorieten, maar bij de outsiders.

AchtentachtigRevisited ging als leider de finale in er daar is uiteindelijk niets meer aan veranderd. Sven015 heeft wel nog geprobeerd te winnen door voor Qatar te gaan, maar helaas mocht het niet baten. Het uiteindelijke verschil is maar 3 punten. Voor AchtentachtigRevisited is het al zijn 7e trofee en heeft hij nog maar 1 trofee achterstand op de Master-voorspeller Tricky Dicky die ook hier weer verdienstelijk 5e is geworden. Hierbij feliciteren wij AchtentachtigRevisited van harte met het winnen van Fifa 19 en uiteraard ook de eer.

1. AchtentachtigRevisited met 563 punten.
2. Sven015 met 560 punten.
3. Rush met 550 punten.
4. Atlanta met 544 punten.
5. Tricky Dicky met 544 punten.

Poule stand

In de poule stand heeft EK Kwalificatie 2020 gewonnen.

1. EK Kwalificatie 2020 met 2565 punten.
2. De echte voetbalkenners met 2547 punten.
3. Opstal wie anders met 2537 punten.
4. ALLE-COMPETITIES met 2530 punten.
5. AFC AJAX Amsterdam *** met 2525 punten.

Iedereen bedankt voor het meedoen en wij hopen jullie in 2023 bij de volgende Azië Cup weer te zien.
 
Gda3 – moderator Azië Cup
Aantal deelnemers
221.855

Poll

Nederland gaat nu pas echt los..

Het is al zo vaak andersom gegaan dat de poulefase 'goed' ging met vaak aanvallend mooi voetbal maar daarna ging 't toch steeds minder en zelfs helemaal 'fout' of werden we uitgeschakeld door de beruchte strafschoppen. Nu kan 't alleen maar beter gaan toch?

PS: Wat opviel bij de laatste poll uitslag, Frankrijk en Spanje krijgen steeds meer stemmen maar wat mij betreft 't meest opviel, vice-wereldkampioen Kroatië van 't vorige WK, weer 0% van alle stemmen..

  • Wat een onzin, dit is Nederland onwaardig en ook met dit soort voetbal gaan ze 'gewoon' eruit 40%
  • Klopt, het vertrouwen wordt alleen maar groter en ze gaan daardoor ook steeds beter spelen 21%
  • Zeker weten, vanaf nu gaat 't 1-5-3-2 systeem juist pas werken inclusief al Louis z'n theorieën 17%
  • Wat is losgaan? Of 't nu beter wordt boeit niet, Louis van Gaal heeft nu eenmaal een 'gouden pik' 17%
  • Ja/nee maar ze winnen nu WEL elke penaltyserie en 'we' worden zo ongeslagen wereldkampioen! 5%

Er is 202 keer gestemd.

Link partners